آب بندی بام و عایق رطوبتی

آب‌بندی و عایق رطوبتی سازه‌های تراز منفی همجوار با آب و خاک، آب بندی چاله آسانسور، روش اجرا و نوع آب بندی پارکینگ‌های طبقاتی( خصوصا رمپ‌ها)، آب‌بندی فلاورباکس، آب‌بندی آب‌نما، آب‌بندی بام سیز، آب‌یندی بام با مشخصات خاص نصب تاسیسات بر روی آن، آب‌بندی تونل در مناطق کوهستانی گرمسیر یا سردسیر، آب‌بندی دیواره‌های بارانگیر(حین ساخت و یا زمان بهره‌برداری)، آب‌بندی استخر و جکوزی (باغی، درون سازه‌ای- همسطح یا طبقاتی ، بیرون سازه‌ای زیر سطحی یا روی سطح)، آب‌بندی اسکله و بنادر‌، آب‌بندی بتن تحت تردد ترافیکی‌، آب‌بندی بتن در مقابل مخرب‌های شیمیائی- فیزیکی و مکانیکی، آب‌بندی نانو نمای ساختمان و سطوح عمودی با مقاومت آنتی یووی ( ANTI-UV)، آب‌بندی مخازن آب شرب، آب‌بندی مخازن فاضلاب شهری، آب‌بندی مخازن پسمانداری خصوصا در مناطق جفرافیایی دارای ‌تراز آب بالا و موارد بسیار دیگر را می‌یاست با طراحی و تهیه دیتایل‌های فنی خاص هر پروژه و محصولات تخصصی آب‌بندی که دارای تعاریف فنی مقاومت‌های لازم (ASTM-Standard )می‌باشند را انتخاب کرده و بمنظور ایجاد پایداری بلند مدت عملکرد آب‌بند در هر یک از مقاطع فوق‌الذکر اجرا نمود.
از آنجائیکه نگرش تجارت به مصرف بیشتر و تکرار چرخه تولید سبب افت کیفیت بعضی از محصولات گردیده است و کمیت جایگزین کیفیت شده، همچنین عوامل دیگری همچون، عدم تعریف مشخصات تولید محصولات با اخذ استانداردهای لازم ASTM))، عدم کنترل بایسته و مستمر در نظارت بر کیفیت، سوء‌استفاده برخی افراد در تولید و کسب منافع بیشتر از آن، عدم تعهد اخلاقی در منشور‌های تولید و آئینامه‌های برند سازی، بازار نا سالم رقابت، عدم دسترسی به منابع مواد اولیه بر اساس ظرفیت تولید و میل به بازاریابی و فروش بیشتر با هر کیفیت و همچنین عوامل بسیار دیگر سبب عقب ماتدگی این صنعت بومی گردیده است.
اگر شما مشتاق کسب اطلاعات بیشتر این صنعت از جوامع جهانی باشید متوجه فاصله بسیار زیاد کیفیت محصولات در کشورهای وارد کننده قیر با صاحب منابع خدادای این مواد اولیه یعنی کشور خودمان خواهید بود. متاسفانه قیرهای کیفیت پائین موجود در بازار و همچنین تقلب‌های تولید به منظور کسب سود بیشتر در صنعت قیر و ایزوگام باعث کاهش کیفیت پایداری این پوشش عایق در اکثر برندهایی که حتی علامت استاندارد را دارند شده است. این سیر در سایر مواد اولیه مورد نیاز تولید ایزوگام تکرار می‌گردد.
این آب بندی بام به دو دسته کلی ژئوممبران ها و آب بندهای غشائی پایه قیری تقسیم میشوند که البته قیر تشکیل دهنده نوع دوم از نوع فرآوری شده و مقاوم در برابر حل شدن در آب میباشد: ژئوممبران غشائی پلیمری که به صورت رول های با ضخامت متنوع از 3/1 تا 5 میلیمتر به بازار عرضه میگردد .ژئوممبران ها به لحاظ مشخصات پلیمر تشکیل دهنده آن و مشخصات فیزیکی عملکرد متفاوتی دارند. پلیمر های تشکیل دهنده ژئوممبران ها به چهار دسته کلی تقسیم می شوند:
1- -1پلی اتیلن (PE) : به طور کلی سهم ژئوممبران پلی اتیلنی نسبت به سایر پلیمر بسیار بیشتر است با این وجود بسیاری از آیین نامهها همچون NHBC انگلستان استفاده از آنها را در گودهای ساختمانی ممنوع اعلام کرده است. ژئوممبران های پلی اتیلنی در سه نوع عمده با چگالی زیاد HDPE ، با چگالی کم LDPE و با چگالی خیلی کم VLDPE تولید میگردند. که هرچه چگالی پلی اتیلن کاهش می یابد شاخص سختی ژئوممبران نیز کاهش می یابد و در اصطلاح ژئوممبران نرم تر میشود. ژئوممبران های HDPE و LDPE عمدتا در استخرهای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند به این ترتیب که ژئوممبرانهای LDPE در استخر های کشاورزی که گوشه های تیز بیشتری دارند و یا اختلاف دمای شب و روز زیادی دارند مورد استفاده قرار گرفته و ژئوممبران HDPE در استخر های با زاویه های کندتر مصرف میشوند .
1-2- استفاده از ژئوممبران HDPE در مخازن ذخیره آب کشاورزی
ژئوممبران های VLDPE که عمدتا با نام های تجاری Tunnel liner شناخته میشوند در آب بندی و عایق رطوبتی تونلها استفاده میشوند .علت عدم استفاده از ژئوممبران های پلی اتیلنی در پروژه های ساختمانی ضریب انبساط حرارتی بسیار زیاد این نوع پلیمر می باشد به شکلی که اگر درهنگام بتن ریزی دما از زمان نصب بالاتر باشد مقدار زیادی چین و چروک روی ژئوممبران در اثر افزایش طول انبساطی مشهود خواهد بود. این چروک ها تحت اثر وزن بتن دچار جمع شدگی شده که پس از اتمام بتن ریزی و با کاهش دما دچار تنش بسیار زیادی خواهند شد . چین و چروک انبساطی در اثر تغییرات دما روی ژئوممبران HDPE